Ciecierzyca ziarno BIO 1kg
Równie dobrze można znaleźć ją pod inną nazwą – ciecierzyca lub groch włoski. Jest to produkt w 100% ekologiczny i słynie głównie ze swoich wartości odżywczych, które idealnie uzupełniają dietę wegetariańską czy wegańską.
Dostępność: w magazynie
Wysyłka w: 1 dzień roboczy
Czarnuszka nasiona 200g BIO
Nasiona Czarnuszki ekologiczne
Dostępność: w magazynie
Wysyłka w: 1 dzień roboczy
Fasola adzuki BIO 1kg
Można spotkać ją także pod pseudonimem czerwonej fasoli, ale ostatecznie nie daj się zmylić. Fasola adzuki jest nieco mniejsza i posiada niepowtarzalny orzechowo-słodki smak. Teraz ta odmiana fasoli znalazła się w naszym sklepie online.
Dostępność: w magazynie
Wysyłka w: 1 dzień roboczy
Fasola mung BIO 1kg
Znana jest przede wszystkim wielbicielom kuchni azjatyckiej, gdzie jest bardzo często wykorzystywana. Można ją również spotkać w diecie wegetariańskiej czy wegańskiej, ponieważ fasola mung stanowi cenne źródło białka. Ponadto jest bogata w różne witaminy i wartości odżywcze, przez co koniecznie powinna znaleźć się Twojej codziennej diecie.
Dostępność: w magazynie
Wysyłka w: 1 dzień roboczy
Ostropest plamisty ziarno 1kg BIO
Produkt ekologiczny
Dostępność: w magazynie
Wysyłka w: 1 dzień roboczy
Ostropest plamisty ziarno 300g BIO
Produkt ekologiczny
Dostępność: w magazynie
Wysyłka w: 1 dzień roboczy
Popcorn ziarno kukurydzy 1kg BIO
Produkt ekologiczny
Dostępność: w magazynie
Wysyłka w: 1 dzień roboczy
Siemię lniane brązowe BIO 1kg
Produkt ekologiczny
Dostępność: w magazynie
Wysyłka w: 1 dzień roboczy
Siemię lniane brązowe BIO 300g
Produkt ekologiczny
Dostępność: w magazynie
Wysyłka w: 1 dzień roboczy
Zestaw świąteczny - prezentowy DUŻY 149,00 zł
Zestaw świąteczny - prezentowy (bez dekoracji)
Dostępność: w magazynie
Wysyłka w: 1 dzień roboczy
Zestaw świąteczny - prezentowy MAŁY 99,00 zł
Zestaw świąteczny- prezentowy (bez dekoracji)
Dostępność: w magazynie
Wysyłka w: 1 dzień roboczy
Pestki nasiona ziarna ekologiczne
W naszej ofercie znajdą Państwo wiele gatunków oraz odmian nasion organicznych, pochodzących z upraw neutralnych dla środowiska i nie zawierających szkodliwych substancji chemicznych. Wierzymy, iż każdy znajdzie tu produkty dopasowane do swojej diety oraz preferencji.
Nasiona i ziarna BIO właściwości i zastosowanie
Warto, by w zróżnicowanej diecie znalazły się nasiona ekologiczne różnych gatunków. Podane informacje mogą być pomocne w podjęciu decyzji, które produkty warto włączyć do codziennej diety.
Ciecierzyca BIO – To doskonałe źródło białka oraz błonnika. Dojrzała cieciorka po ugotowaniu wykorzystywana jest w daniach obiadowych.
Fasola adzuki BIO – Cechuje się niską ilością kalorii oraz ogromną zawartością minerałów i witamin z grupy B (w tym kwasu foliowego). Wykorzystywana bywa najczęściej w kuchni azjatyckiej – jako składnik dań obiadowych, sałatek oraz deserów. Służy także do wytwarzania wegańskich pasztetów oraz past.
Fasola mung BIO – Fasola mung nie zawiera cholesterolu, jest także bogata w witaminę C, błonnik oraz potas. Najczęściej bywa składnikiem zup, sałatek i sosów.
Komosa ryżowa biała (quinoa) BIO – To wartościowe źródło białka roślinnego oraz aminokwasów, zawierające także witaminy A, E i B oraz minerały takie jak magnez, wapń i potas. Stosowana jest w wypiekach, a także jako dodatek do deserów i sałatek.
Komosa ryżowa czerwona (quinoa) BIO – Słynie z wysokiej zawartości błonnika oraz białka, jednocześnie nie zawiera glutenu. Sprawdza się jako dodatek do deserów i dań obiadowych.
Komosa ryżowa trójkolorowa (quinoa) BIO – Zawiera rzadko spotykaną w produktach roślinnych lizynę, znaczne ilości białka, witaminy B i E oraz aminokwasy. Jest wykorzystywana jako dodatek do dań obiadowych.
Nasiona chia BIO – To produkt bogaty w nienasycone kwasy tłuszczowe, błonnik oraz białko. Stanowią doskonały dodatek do wypieków oraz deserów.
Sezam łuskany biały BIO – To doskonałe źródło wapnia, przeciwutleniaczy oraz fitosteroli. Może być wykorzystany w wypiekach lub jako dodatek do sałatek.
Siemię lniane brązowe BIO – Zawiera znaczną ilość błonnika, białka oraz kwasów tłuszczowych nienasyconych. Stanowić może dodatek do pieczywa, sosów i dań obiadowych.
Siemię lniane złote BIO – To źródło kwasów tłuszczowych, witamin z grupy B oraz minerałów, takich jak żelazo, cynk i magnez. Wykorzystywane jest do różnego rodzaju wypieków.
Słonecznik łuskany BIO – Znajdziemy w nim witaminy E i B, a także magnez, selen, wapń, cynk, miedź oraz potas. Jest także źródłem kwasów omega-3 i omega-6. Słonecznik łuskany sprawdza się jako dodatek do sałatek i musli, może być także składnikiem pieczywa.
Soczewica czerwona BIO – Soczewica czerwona jest bogata w witaminy z grupy B, zawiera także minerały takie jak magnez, fosfor, cynk, żelazo i mangan. Znajduje zastosowanie w licznych daniach mięsnych i wegańskich, a także sosach czy sałatkach.
Soczewica zielona BIO – Soczewica zielona zawiera znaczną ilość błonnika, węglowodanów, białka i żelaza. To popularny składnik dań wegańskich oraz potraw kuchni orientalnej.
Soja ziarno BIO – Nasiona soi są bogate w białko roślinne oraz nienasycone kwasy tłuszczowe. Często wykorzystuje się je do przygotowywania sosów, serów i sojowego mleka.
Pestki dyni BIO – To cenne źródło witamin C i E oraz minerałów, takich jak cynk, wapń, żelazo, potas i fosfor. Pestki dyni są często dodawane do dań obiadowych oraz sałatek.