Filtruj
Bez dodatku soli
Certyfikat ekologiczny
Wegetariański
Wegański
Bez cukru białego
Cena
  • od
    do
Ciecierzyca ziarno BIO Ciecierzyca ziarno BIO
Producent: BIONI FOOD
Cena: 14,99 zł
szt.
zobacz więcej
Fasola adzuki BIO Fasola adzuki BIO
Producent: BIONI FOOD
Cena: 16,99 zł
szt.
zobacz więcej
Fasola mung BIO Fasola mung BIO
Producent: BIONI FOOD
Cena: 16,99 zł
zobacz więcej
Komosa ryżowa trójkolorowa BIO Komosa ryżowa trójkolorowa BIO
Producent: BIONI FOOD
Cena: 13,99 zł
zobacz więcej
Nasiona chia BIO Nasiona chia BIO
Producent: BIONI FOOD
Cena: 12,99 zł 16,99 zł
szt.
zobacz więcej
  • promocja
Pestki dyni BIO ekologiczne Pestki dyni BIO ekologiczne
Producent: BIONI FOOD
Cena: 17,99 zł 19,99 zł
zobacz więcej
  • promocja
Sezam łuskany BIO Sezam łuskany BIO
Producent: BIONI FOOD
Cena: 11,99 zł
zobacz więcej
Siemię lniane brązowe BIO Siemię lniane brązowe BIO
Producent: BIONI FOOD
Cena: 10,99 zł
szt.
zobacz więcej
Siemię lniane złote BIO Siemię lniane złote BIO
Producent: BIONI FOOD
Cena: 15,99 zł
szt.
zobacz więcej
Słonecznik łuskany BIO Słonecznik łuskany BIO
Producent: BIONI FOOD
Cena: 13,99 zł
szt.
zobacz więcej
Soczewica czerwona BIO Soczewica czerwona BIO
Producent: BIONI FOOD
Cena: 14,99 zł
szt.
zobacz więcej
Soczewica zielona BIO Soczewica zielona BIO
Producent: BIONI FOOD
Cena: 13,99 zł
zobacz więcej
Soja ziarno BIO Soja ziarno BIO
Producent: BIONI FOOD
Cena: 11,99 zł
szt.
zobacz więcej

Pestki nasiona ziarna ekologiczne

W naszej ofercie znajdą Państwo wiele gatunków oraz odmian nasion organicznych, pochodzących z upraw neutralnych dla środowiska i nie zawierających szkodliwych substancji chemicznych. Wierzymy, iż każdy znajdzie tu produkty dopasowane do swojej diety oraz preferencji.

Nasiona i ziarna BIO właściwości i zastosowanie

Warto, by w zróżnicowanej diecie znalazły się nasiona ekologiczne różnych gatunków. Podane informacje mogą być pomocne w podjęciu decyzji, które produkty warto włączyć do codziennej diety.
Ciecierzyca BIO – To doskonałe źródło białka oraz błonnika. Dojrzała cieciorka po ugotowaniu wykorzystywana jest w daniach obiadowych.
Fasola adzuki BIO – Cechuje się niską ilością kalorii oraz ogromną zawartością minerałów i witamin z grupy B (w tym kwasu foliowego). Wykorzystywana bywa najczęściej w kuchni azjatyckiej – jako składnik dań obiadowych, sałatek oraz deserów. Służy także do wytwarzania wegańskich pasztetów oraz past.
Fasola mung BIO – Fasola mung nie zawiera cholesterolu, jest także bogata w witaminę C, błonnik oraz potas. Najczęściej bywa składnikiem zup, sałatek i sosów.
Komosa ryżowa biała (quinoa) BIO – To wartościowe źródło białka roślinnego oraz aminokwasów, zawierające także witaminy A, E i B oraz minerały takie jak magnez, wapń i potas. Stosowana jest w wypiekach, a także jako dodatek do deserów i sałatek.
Komosa ryżowa czerwona (quinoa) BIO – Słynie z wysokiej zawartości błonnika oraz białka, jednocześnie nie zawiera glutenu. Sprawdza się jako dodatek do deserów i dań obiadowych.
Komosa ryżowa trójkolorowa (quinoa) BIO – Zawiera rzadko spotykaną w produktach roślinnych lizynę, znaczne ilości białka, witaminy B i E oraz aminokwasy. Jest wykorzystywana jako dodatek do dań obiadowych.
Nasiona chia BIO – To produkt bogaty w nienasycone kwasy tłuszczowe, błonnik oraz białko. Stanowią doskonały dodatek do wypieków oraz deserów.
Sezam łuskany biały BIO – To doskonałe źródło wapnia, przeciwutleniaczy oraz fitosteroli. Może być wykorzystany w wypiekach lub jako dodatek do sałatek.

Siemię lniane brązowe BIO – Zawiera znaczną ilość błonnika, białka oraz kwasów tłuszczowych nienasyconych. Stanowić może dodatek do pieczywa, sosów i dań obiadowych.
Siemię lniane złote BIO – To źródło kwasów tłuszczowych, witamin z grupy B oraz minerałów, takich jak żelazo, cynk i magnez. Wykorzystywane jest do różnego rodzaju wypieków.
Słonecznik łuskany BIO – Znajdziemy w nim witaminy E i B, a także magnez, selen, wapń, cynk, miedź oraz potas. Jest także źródłem kwasów omega-3 i omega-6. Słonecznik łuskany sprawdza się jako dodatek do sałatek i musli, może być także składnikiem pieczywa.
Soczewica czerwona BIO – Soczewica czerwona jest bogata w witaminy z grupy B, zawiera także minerały takie jak magnez, fosfor, cynk, żelazo i mangan. Znajduje zastosowanie w licznych daniach mięsnych i wegańskich, a także sosach czy sałatkach.
Soczewica zielona BIO – Soczewica zielona zawiera znaczną ilość błonnika, węglowodanów, białka i żelaza. To popularny składnik dań wegańskich oraz potraw kuchni orientalnej.
Soja ziarno BIO – Nasiona soi są bogate w białko roślinne oraz nienasycone kwasy tłuszczowe. Często wykorzystuje się je do przygotowywania sosów, serów i sojowego mleka.
Pestki dyni BIO – To cenne źródło witamin C i E oraz minerałów, takich jak cynk, wapń, żelazo, potas i fosfor. Pestki dyni są często dodawane do dań obiadowych oraz sałatek.

Menu Szukaj więcej więcej
do góry
Sklep jest w trybie podglądu
Pokaż pełną wersję strony
Sklep internetowy Shoper.pl