Krem z orzechów ziemnych z solą himalajską
Opis
Masło z orzechów ziemnych z solą himalajską
Dla osób poszukujących nowych i oryginalnych smaków polecamy wypróbować naszą pastę orzechową z dodatkiem soli himalajskiej. To prawdziwy niezbędnik zarówno w diecie mięsnej, jak i wegetariańskiej czy wegańskiej.
Krem z orzechów ziemnych z solą – wartości odżywcze
Orzechy ziemne to oczywiście źródło witamin i minerałów, gdzie znajdziesz m.in. nienasycone kwasy tłuszczowe, które odpowiadają za prawidłowe funkcjonowanie tkanki mózgowej. Poza tym, obecna jest tam witamina E zwana także witaminą młodości, która działa zapobiegawczo na starzenie się organizmu. Wśród minerałów trafisz na dużą zawartość potasu, którego obecność przyspiesza przyswajanie się białka i innych wartości odżywczych. Natomiast sól himalajska jest przede wszystkim bogata w żelazo, co znacznie obniża poziom cholesterolu we krwi.
Pasta z orzechów ziemnych z dodatkiem soli – przepisy
Można dodawać ją zarówno do potraw na słodko, jak i słono. Świetnie sprawdzi się jako dodatek do sosów mięsnych, sałatek czy innych dań, które wymagają delikatnego i lekko orzechowego smaku.
Informacje o produkcie
Wartość energetyczna dla 100g produktu | 2403 kJ / 581 kcal |
Tłuszcz | 46 g |
w tym kwasy tłuszczowe nasycone | 6,1 g |
Węglowodany | 12 g |
w tym cukry | 6,4 g |
Białko | 25,8 g |
Sól | 1,2 g |
Termin ważności: | minimum 6 miesięcy od daty produkcji |
Składniki | pasta z orzechów ziemnych, sól himalajska |
Kraj pochodzenia: | Wyprodukowano w Polsce |
Przechowywanie: | Przechowywać w suchym i chłodnym miejscu. |
Informacje o alergenach: | W zakładzie pakowane są również sezam, gorczyca, różne orzechy, orzeszki ziemne, soja, produkty zawierające: dwutlenek siarki oraz gluten. |
Producent: | BFOOD Krzysztof Wierzbanowski | Glinik 73a 31-990 Kraków |
Bez dodatku soli | Nie |
Certyfikat ekologiczny | Nie |
Wegetariański | Tak |
Wegański | Tak |
Bez cukru białego | Tak |