Orzechy włoskie BIO 400g
Opis
Orzechy włoskie są bogate w wartościowe białka, błonnik jak i wiele witamin i minerałów. Najwięcej wartości odżywczych jest w skórce którą pokryte są nasze orzechy włoskie. Znajdują one swoje zastosowanie w kuchni przy wypieku ciast i chleba jak i również do bezpośredniego chrupania. Mogą być zanieczyszczone pestycydami wiec najlepszym wyborem jest sięganie po orzechy które pochodzą z ekologicznych upraw.
Orzechy włoskie właściwości czyli co zawierają w sobie orzechy
Orzechy włoskie polecane są wszystkim bez wyjątku ponieważ są bogate w właściwości odżywcze i powinniśmy po nie sięgać w celach profilaktycznych. Wśród właściwości odżywczych trzeba wymienić rekordową ilość wielonienasyconych kwasów tłuszczowych, które odpowiadają za prawidłowe funkcjonowanie podstawowych organów w naszym ciele jak serce i mózg. Dodatkowo to cenne źródło składników mineralnych takich jak wapń, potas, żelazo, magnez oraz witamin z grupy B, E. Orzechy włoskie bogate są również w błonnik pokarmowy który wpływa na pracę jelit, ułatwiając trawienie i przyswajanie wyżej wspomnianych składników odżywczych.
Orzechy włoskie - zastosowanie w kuchni
Orzechy włoskie stanowią nie tylko idealną przekąskę między posiłkami ale również mogą być używane jako dodatek do wielu dań nie tylko deserów. Można je wykorzystać do przygotowywania wypieków, ciasteczek, lub jako dodatek do lodów, muesli oraz owsianek. Idealnie komponują się również w wytrawnych potrawach np sałatkach z serami pleśniowymi. Oprócz tego można z nich przygotować sos do makaronu lub wykwintne mięso.
Dlaczego warto wybrać produkt ekologiczny?
Produkt ekologiczny posiada charakterystyczny zielony listek składający się z 12 gwiazdek, który przyznawany jest tym produktom, które pochodzą z hodowli certyfikowanej oznacza to że producent jest pod stałym nadzorem instytucji unijnych kontrolujących jakość.
Sposób w jaki zostały wyhodowane produkty jest w pełni naturalny. Zamiast nawozów sztucznych używane są oborniki i komposty a zamiast syntetycznych środków czyli tzw. pestycydów używane są tylko naturalne metody ochrony roślin. Artykuły certyfikowane nie posiadają dodatkowych konserwantów i sztucznych barwników a ich przechowywanie jest zgodne z naturą.
Produkty ekologiczne wyprodukowane zostały zgodnie z normami dotyczącymi produkcji żywności i upraw ekologicznych, które zawarte są w dzienniku ustaw z dnia 25.06.2009 r o rolnictwie ekologicznym. (Dz. U. z 2018 roku. poz. 1054). Żywność ta pochodzi z gospodarstw ekologicznych co oznacza że jest ona wolna od GMO.
Wygodne opakowanie z zamknięciem strunowym do wielokrotnego użytku!
Nasze produkty zapakowane są w opakowania typu Doy-pack, które posiadają wygodne zamknięcie strunowe. Opakowania te charakteryzują się poniższymi cechami:
- Produkt oryginalnie zapakowany, zabezpieczony zgrzewem na zamknięciu.
- Opakowanie w pełni spełniające rygorystyczne normy w zakresie odpowiedniego przechowywania żywności.
- Możliwość ponownego szczelnego zamknięcia.
- Wygodne dozowanie ilości porcji.
- Dzięki odpowiedniej barierowości opakowanie bardzo dobrze izoluje zapachy oraz smaki innych artykułów.
- Możliwość ponownego wykorzystania opakowania w warunkach domowych.
Dlaczego warto wybrać produkty naszych marek?
- Jesteśmy certyfikowanym producentem żywności ekologicznej.
- Produkt zapakowany w wygodne opakowanie strunowe typu doy-pack.
- Każdy produkt jest odpowiednio zabezpieczony oraz posiada wszystkie wymagane informację na etykiecie.
- Charakteryzuje nas najwyższa jakość produktów.
- Na życzenie klienta wystawiamy specjalny atest potwierdzający informację zawarte na etykiecie.
- Do każdego zamówienia wystawiamy dokument sprzedaży.
- Zamówienia realizujemy w opakowaniach kartonowych z dbałością o solidne zabezpieczenie zawartości.
Informacje o produkcie
Wartość energetyczna dla 100g produktu | 2738 kJ / 654 kcal |
Tłuszcz | 65g |
w tym kwasy tłuszczowe nasycone | 6,1g |
Węglowodany | 7g |
w tym cukry | 2,6g |
Błonnik | 6,7g |
Białko | 15g |
Sól | 0g |
Termin ważności: | minimum 6 miesięcy |
Sposób przygotowania: | Produkt do bezpośredniego spożycia. |
Składniki | 100% ekologiczne orzechy włoskie |
Kraj pochodzenia | Mołdawia, lub inny w zależności od aktualnej partii. |
Rolnictwo: | Rolnictwo spoza UE |
Przechowywanie: | Przechowywać w suchym i chłodnym miejscu. |
Informacje o alergenach: | W zakładzie pakowane są również sezam, gorczyca, różne orzechy, orzeszki ziemne, soja, produkty zawierające: dwutlenek siarki oraz gluten. |
Producent | Nutrilla |
Opakowanie | 400 g |
Rodzaj opakowania | doypack ze struną |
Postać | całe orzechy |
Typ | naturalne |
Ekologiczne | TAK |
BIO | TAK |
Wegański | TAK |
Wegetariański | TAK |
Bez dodatku soli | TAK |
Bez cukru białego | TAK |
Naturalnie bezglutenowy | TAK |
Bez oleju palmowego | TAK |
Bez substancji zbrylających | TAK |
Bez konserwantów | TAK |
Bez GMO | TAK |
Bez dodatku cukru | TAK |
Bez barwników | TAK |
Bez laktozy | TAK |
Rolnictwo Ekologiczne | TAK |
Certyfikat Ekologiczny | TAK |
Brak | Nie |
Opinie nie zostały potwierdzone zakupem. To oznacza, że nadal są wartościowe, ale nie możemy stwierdzić, czy pochodzą od klientów, którzy kupili dany produkt.
Miska
Pierwszy raz kupiłam orzechy włoskie ale kupię ponownie bo są bardzo dobre. Nie są gorzkie, a z tym bywa różnie. Duże połówki bardzo chrupiące