Filtruj
Fair trade
Bez dodatku soli
Ekologiczne
Wegetariański
Wegański
Bez cukru białego
Ekologiczny
Rolnictwo Ekologiczne
Orzechy laskowe
Migdałowy
Orzechy nerkowca
Orzechy ziemne
Słony karmel
Karmelowy
suszone
wędzone
liofilizowane
kandyzowane
naturalne
Woreczek foliowy
Flow-pack
Torba papierowa
Słoik szklany
Opakowanie typu doypack z zamknięciem strunowym
barwników
konserwantów
substancji zbrylających
oleju palmowego
laktozy
Cena
  • od
    do

Oleje, Oliwy, Octy ekologiczne

Olej kokosowy nierafinowany BIO extra virgin 900ml Olej kokosowy nierafinowany BIO extra virgin 900ml
139 ocen
Producent: Nutrilla
Cena: 31,99 zł 31,99 zł
( 1 L - litr = 35,54 zł )
zobacz więcej
  • promocja
Olej kokosowy rafinowany bezzapachowy BIO 900ml Olej kokosowy rafinowany bezzapachowy BIO 900ml
17 ocen
Producent: Nutrilla
Cena: 25,99 zł
( 1 L - litr = 28,88 zł )
zobacz więcej

Oliwa z oliwek do smażenia

Wiele osób uważa, iż oliwa z oliwek extra virgin BIO nadaje się wyłącznie do sałatek. To mit! W krajach śródziemnomorskich oliwa z oliwek extra virgin od wieków wykorzystywana jest do smażenia. Dzięki wysokiej zawartości przeciwutleniaczy chroni ona składniki odżywcze smażonych produktów przed działaniem wysokiej temperatury. Zawiera ona także kwasy tłuszczowe nasycone i jednonienasycone, które doskonale znoszą wpływ wysokich temperatur.

Olej kokosowy zastosowanie

Olej kokosowy organiczny uważany jest za jeden z najzdrowszych olei, szybko zyskując popularność wśród osób aktywnych fizycznie, pragnących zrzucić wagę oraz prowadzących zdrowy tryb życia. Do czego wykorzystać go w kuchni?
Olej kokosowy nierafinowany BIO – Oprócz szerokich zastosowań kosmetycznych, bywa wykorzystywany także do smażenia, pieczenia, oraz jako zamiennik masła – bezpośrednio do smarowania pieczywa.
Olej kokosowy rafinowany BIO – Może być wykorzystywany do smarowania pieczywa, jako zamiennik masła. Często bywa też wykorzystywany do smażenia.

Właściwości olei

Oleje roślinne niezwykle często znajdują zastosowanie w kuchni. Poniżej znajdą Państwo informacje o najważniejszych właściwościach popularnych olei ekologicznych, które mogą być pomocne w podejmowaniu decyzji o ich zastosowaniu:
Olej słonecznikowy BIO – To skarbnica witaminy E oraz cenne źródło fitosteroli, obniżających poziom cholesterolu i zapobiegających miażdżycy.
Olej rzepakowy BIO – Słynie z ogromnej zawartości kwasu oleinowego, wpływającego na zmniejszenie poziomu cholesterolu. Zawiera również nienasycone kwasy tłuszczowe omega-3 i omega-6, wspierające funkcjonowanie układu krążenia.
Olej lniany BIO – To cenne źródło nienasyconych kwasów tłuszczowych, takich jak omega- 3 oraz omega-6. Zawiera także sterole roślinne, pomagające w zmniejszeniu poziomu cholesterolu oraz witaminy E, wpływającej korzystnie na stan włosów, skóry i paznokci.

Ocet jabłkowy zastosowania

Ocet jabłkowy niefiltrowany BIO ma liczne zastosowania w kuchni. Jest to niezwykle cenny produkt, bogaty w składniki odżywcze i mający działanie prozdrowotne. Wykorzystać możemy go m.in. do orzeźwiających napojów z sokiem owocowym, mieszanki miodu oraz wody zalecanej do wypicia przed posiłkiem, drinków alkoholowych oraz niektórych dań kuchni azjatyckiej.

Sprawdź również inne nasze produkty

orzechy ekologiczne erytrol ksylitol słodziki Oleje zimnotłoczone Mąki pszenne, żytnie, roślinne
Menu Szukaj więcej więcej
    • Ekopaka.pl
    • Sklep internetowy ze zdrową żywnością

      Warszawska 162, 32-086 Węgrzce

      NIP: 5130281419

      REGON: 523313151

    • Tel.: 796 434 468
    • E-mail:biuro@ekopaka.pl
    • Zapisz się do newslettera

      Zapisz się do newslletera i odbierz 10% rabatu na pierwsze zakupy

do góry
Sklep jest w trybie podglądu
Pokaż pełną wersję strony
Sklep internetowy Shoper Premium