Filtruj
Fair trade
Bez dodatku soli
Ekologiczne
Wegetariański
Wegański
Bez cukru białego
Cena
  • od
    do

Sprawdź również inne nasze produkty

orzechy ekologiczne erytrol ksylitol słodziki Oleje zimnotłoczone Mąki pszenne, żytnie, roślinne
Migdały ekologiczne BIO 1kg Migdały ekologiczne BIO 1kg
13 ocen
Producent: BIONI FOOD
Cena: 74,99 zł
zobacz więcej
  • nowość
Migdały ekologiczne BIO 500g Migdały ekologiczne BIO 500g
6 ocen
Producent: BIONI FOOD
Cena: 42,99 zł
zobacz więcej
Orzechy brazylijskie BIO 1kg Orzechy brazylijskie BIO 1kg
3 oceny
Producent: BIONI FOOD
Cena: 82,99 zł
szt.
zobacz więcej
  • nowość
Orzechy brazylijskie BIO 400g Orzechy brazylijskie BIO 400g
2 oceny
Producent: BIONI FOOD
Cena: 34,99 zł
szt.
zobacz więcej
Orzechy laskowe BIO 1kg Orzechy laskowe BIO 1kg
6 ocen
Producent: BIONI FOOD
Cena: 63,99 zł
zobacz więcej
  • nowość
Orzechy laskowe BIO 400g Orzechy laskowe BIO 400g
5 oceny
Producent: BIONI FOOD
Cena: 26,99 zł
zobacz więcej
Orzechy nerkowca BIO 1kg Orzechy nerkowca BIO 1kg
18 ocen
Producent: BIONI FOOD
Cena: 68,99 zł
szt.
zobacz więcej
  • nowość
Orzechy nerkowca BIO 400g Orzechy nerkowca BIO 400g
15 ocen
Producent: BIONI FOOD
Cena: 31,99 zł
szt.
zobacz więcej
Orzechy nerkowca prażone solone BIO 200g Orzechy nerkowca prażone solone BIO 200g
1 ocena
Producent: BIONI FOOD
Cena: 14,99 zł 19,99 zł
szt.
zobacz więcej
  • promocja
Orzechy włoskie BIO 1kg Orzechy włoskie BIO 1kg
6 ocen
Producent: BIONI FOOD
Cena: 68,99 zł
szt.
zobacz więcej
  • nowość
Orzechy włoskie BIO 400g Orzechy włoskie BIO 400g
6 ocen
Producent: BIONI FOOD
Cena: 29,99 zł
szt.
zobacz więcej
Pistacje prażone solone BIO 200g Pistacje prażone solone BIO 200g
2 oceny
Producent: BIONI FOOD
Cena: 27,99 zł
szt.
zobacz więcej

Ekologiczne orzechy - BIO - dobra cena

W naszej ofercie znajdą Państwo orzechy organiczne wielu gatunków, które warto włączyć do swojej diety ze względu na ich właściwości prozdrowotne. Niskie ceny oraz wysoka jakość naszych produktów pozwalają cieszyć się nimi każdego dnia.

Orzechy BIO - właściwości i zastosowanie

Istnieje wiele odmian orzechów, wywodzących się z niemal wszystkich zakątków świata i wykorzystywanych w daniach różnych kuchni. Wiele z nich jest dostępnych również w wariancie ekologicznym. Poniżej przedstawiamy popularne rodzaje orzechów organicznych, wraz z ich właściwościami i proponowanymi sposobami wykorzystania.
Migdały całe Ekologiczne – to w rzeczywistości nasiona migdałowca, jednak tradycyjnie migdały zaliczane są do orzechów. W ich składzie znajdziemy znaczną ilość roślinnego białka, błonnika oraz minerałów. Zawarte w nich witaminy z grupy B poprawiają koncentrację, a witamina E wpływa na kondycję włosów, skóry i paznokci. Wykorzystywane są przede wszystkim w deserach i sałatkach.
Orzechy brazylijskie Ekologiczne – orzechy brazylijskie słyną z wysokiej zawartości selenu, podnoszącego jakość nasienia. Znajdziemy w nich znaczną ilość innych pierwiastków, m.in. wapnia, potasu i magnezu. Imponuje także zawartość witaminy E, C oraz kwasu foliowego. Orzechy brazylijskie wykorzystywane bywają w wypiekach oraz owocowych sałatkach, mogą także służyć jako dodatek do deski serów.
Orzechy laskowe Ekologiczne – Orzechy laskowe zawierają znaczną ilość witaminy E, korzystnie wpływającej na stan włosów, skóry i paznokci. Są one także skarbnicą witamin C, A, K oraz B. W kuchni wykorzystuje się je przede wszystkim jako dodatek do sałatek oraz dań obiadowych.
Orzechy nerkowca Ekologiczne - Dzięki zawartości witamin z grupy B, nerkowce korzystnie wpływają na układ nerwowy. Ponadto znajdziemy w nich witaminy C, E oraz K. Są cennym źródłem potasu i cynku. Pomysłów na wykorzystanie orzechów nerkowca jest wiele. Często bywają elementem deserów oraz potraw kuchni indyjskiej.
Orzechy ziemne Ekologiczne – To cenne źródło błonnika i wspomagającej układ nerwowy witaminy B3. Oprócz licznych minerałów zawierają także białko oraz polifenole o silnie antyoksydacyjnym działaniu. W kuchni orzechy arachidowe wykorzystywane są często jako element deserów.
Orzechy włoskie Ekologiczne – Są polecane szczególnie dla wegan i wegetarian, zawierają bowiem znaczną ilość kwasów omega-3 oraz białka. Znajdziemy w nich także L-arganinę, wpływającą korzystnie na układ krążenia oraz wzmacniający odporność kwas elganowy. Orzechy włoskie są bardzo uniwersalne i mogą być wykorzystywane zarówno w deserach, jak i daniach obiadowych.

Dlaczego wartość jeść orzechy ekologiczne?

Orzechy zawdzięczają swoją popularność wielu czynnikom. Występują w dużej liczbie gatunków rosnących na całym świecie, co sprawia, iż są one bardzo różnorodne oraz uniwersalne w kuchni. Zawierają liczne składniki odżywcze, a ich pozytywny wpływ na zdrowie jest potwierdzony badaniami. Wybierając produkty ekologiczne, możemy mieć pewność, iż nie zawierają one szkodliwych substancji chemicznych, a ich uprawa prowadzona była w warunkach neutralnych dla środowiska.

Menu Szukaj więcej więcej
    • Ekopaka.pl
    • Sklep internetowy ze zdrową żywnością

      Glinik 73a 31-990 Kraków

      NIP: 675 172 23 52

      REGON: 385300318

    • Tel.: 796 434 468
    • E-mail:biuro@ekopaka.pl
    • Zapisz się do newslettera

      Zapisz się do newslletera i odbierz 10% rabatu na pierwsze zakupy

do góry
Sklep jest w trybie podglądu
Pokaż pełną wersję strony
Sklep internetowy Shoper Premium